Sinds 2006 begeleid ik mensen met hun loopbaan, met persoonlijke issues, tijdens een burn out of re-integratietraject. Ik heb me gespecialiseerd in neurodiversiteit en begeleid graag mensen met een neurodivergent brein zodat inzicht en acceptatie ontstaat over jouw unieke ‘handleiding’; hoe jouw brein en daarmee jouw hele systeem werkt.
Met mijn aanpak worden blinde vlekken en zaken die je lastig vindt, helder en respectvol inzichtelijk gemaakt.
Je kunt overtollige bagage achter je laten, waardoor je je lichter voelt en je ‘bijna als vanzelf’ volgende stappen zult gaan zetten; in jezelf, in je loopbaan. Ik help je helder te krijgen welk werk en werkomgeving nu echt bij jou past, waar je blij van wordt. Daarnaast heb ik in bijna al mijn HR opdrachten managers en medewerkers gecoacht & teams begeleid (o.a. met Profile Dynamics).

Coaching & Loopbaanbegeleiding

Wil je:

Of:

Als je een of meerdere vragen herkent, is (loopbaan) coaching wellicht iets voor jou. In een traject maak ik gebruik van verschillende coachingstechnieken en loopbaaninstrumenten (o.a. een profile dynamics drijfverenanalyse ) en ga je aan de slag met het verkrijgen van zelfinzicht en het oplossen van blokkades.
Hiertoe kunnen we ook systemisch, energetisch en met rituelen werken. Ik werk bijna altijd met kortdurende trajecten.
Ik heb geen standaard aanpak: iedereen is uniek en vraagt een unieke ondersteuning. Zo is online begeleiding ook een optie.

Sinds 2020 ben ik gecertificeerd Profile Dynamics®- consultant en zet ik deze drijfveren analyse in bij de begeleiding van teams, tijdens je loopbaantraject en kan het inzicht geven m.b.t. je coachingsvraag.

Profile Dynamics geeft inzicht in je persoonlijke drijfveren. Als je doet wat bij je drijfveren past, dan heb je meer plezier en voldoening op je werk, ben je gemotiveerder en kom je tot betere prestaties.
De drijfverenanalyse meet persoonlijke drijfveren via een eenvoudige online vragenlijst. Jouw antwoorden worden verwerkt in een persoonlijke rapportage met een uitgebreide toelichting op maat.
Het is een krachtig instrument dat je helpt jouw drijfveren te ontdekken en laat zien wat jouw voorkeuren zijn op bijvoorbeeld het gebied van functie en taken, met wie je van nature goed of minder goed kunt samenwerken, of je makkelijk of minder makkelijk mee kunt in veranderingen, welke stijl van leiderschap het beste bij je past.
Ook zal je gaan herkennen welk gedrag (van anderen) in jouw allergie zit en begrijpen wat daar achter zit.
Hierdoor kan je een volgende keer dat je met ‘dit irritante gedrag’ geconfronteerd wordt, hier anders mee omgaan.
Dit maakt dat Profile Dynamics ook ontzettend goed in te zetten is bij teamontwikkeling. Het geeft mooie handvatten om zonder onderlinge verwijten de zaken te bespreken die binnen een team met name onder de ijsberg plaatsvinden. Hierdoor ontstaat begrip voor en openheid naar elkaar en bevordert het de samenwerking
en communicatie binnen het team.

Meer lezen over Profile Dynamics®? www.profiledynamics.com

Neurodiversiteit

Sinds 2006 help ik mensen met hun loopbaan, met persoonlijke issues, tijdens een burn out of re-integratietraject. Ik heb me gespecialiseerd in neurodiversiteit en begeleid graag mensen met een neurodivergent brein zodat inzicht en acceptatie ontstaat over jouw eigen ‘handleiding’, hoe jouw brein en daarmee jouw hele systeem werkt. En je je neurodiverse kwaliteiten beter, slimmer kunt inzetten.

In 2023 verscheen het eerste Nederlandse boek over neurodiversiteit: ‘Als alle breinen werken’ van Saskia Schepers. Echt een aanrader; het is een boek dat bedoeld is om de werkvloer breinvriendelijk(er) te maken. De flaptekst van het boek zegt genoeg:
“Ieder brein is uniek en nergens wordt dat zo duidelijk als op ons werk. Waar de een gek wordt van veel vergaderen, heeft de ander behoefte aan sturing. En waar de een gedijt bij thuiswerken, floreert de ander bij de levendigheid op de werkvloer. Toch zijn werkomgevingen vaak alleen afgestemd op de meest gangbare breinen en daar wringt de schoen, want 20% van de mensen heeft een brein dat zodanig anders is dat we er labels als ADHD, dyslexie of autisme aan toekennen. Of hoogbegaafdheid of hoogsensitiviteit. Daar kleven vaak stigma’s aan terwijl deze denkers hard nodig zijn : ze zijn de vernieuwers, de criticasters en creatievelingen. Door ruimte te maken voor neurodiversiteit – dus voor de verschillen in hoe mensen denken, communiceren en prikkels verwerken – komen hun talenten tot hun recht. En dat is niet alleen goed voor neurodivergenten, maar vooriedereen – want uiteindelijk werken álle breinen anders.”

Bestel hier “Als alle breinen werken”